čtvrtek 24. dubna 2014

Ananasové řezy

Dneska jsem se rozhodla, že vám vložím recept na naše nejoblíbenější řezy. Nebo buchtu? To nechám na vás, jak to nazvete. Já mám ve svém recept-bločku napsáno "ananasové řezy". 

Určitě každá z vás, která peče, má svůj nejoblíbenější recept. U nás je tím receptem právě tento. A to nejen z pohledu mého, ale z pohledu celé mé rodiny. Když upeču ananasové řezy, jen se po nich zapráší. Minule jsem je chtěla vyfotit a ani jsem to nestihla, takže musím vložit fotku z dřívějška :).

K tomuto receptu jsem se dostala zcela náhodou. Moje babička u své kamarádky tyto řezy kdysi ochutnala a vyžádala si recept (ač sama vůbec nepeče). No a poté chtěla po mně, abych je upekla. Recept jsem si opsala a uschovala na "horší časy". Dneska jsem za to ráda, protože jak už jsem psala, je to náš nejoblíbenější "desert". Někdo mi dokonce říkal, že místo ananasu lze použít jakýkoliv kompot. Já osobně jsem jiný nezkoušela.

Na korpus budeme potřebovat:

1 hrnek pol. mouky
1/2 hrnku hl. mouky
1 hrnek kr. cukru
1 hrnek mletých ořechů ( já místo ořechů dávám namleté piškoty)
2 celá vejce
2 lžičky sody
1 ananasový kompot i se šťávou

V míse si smícháme prosátou mouku, cukr, ořechy (nebo piškoty), vajíčka a sodu, vše smícháme a nakonec přilijeme rozmixovaný ananasový kompot i se šťávou. Dobře rozmícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C dozlatova. Po vychladnutí potřeme krémem.


Krém:
1 pomazánkové máslo
1 smetana ke šlehání
1/2 vanilkového cukru
1/2 hrnku moučkového cukru

Já všechny tyto ingredience dám do mísy a vyšlehám do tuha. Poté natřu na vychladlý korpus a posypu hoblinkami čokolády. Doufám, že vám budou řezy chutnat stejně jako nám a přeji dobrou chuť 

Barča


3 komentáře:

  1. Baru to vypadá dokonale, krásná fotka!

    OdpovědětVymazat
  2. Raduško děkuji, fakt je to moc dobré a za fotečku děkuji, Je staršího data vydání :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, včera jsem zkoušela, byla jsem nucena trochu improvizovat. Ořechy nebyly a piškotů jen pár, takže jsem dala půl hrnku piškotů a půl strouhaného kokosu. Dala jsem to do menší formy tak byl korpus vyšší, nakonec jsem ho rozkrojila a promazala částí krému a domácí malinovou marmeládou. Výsledek je také moc dobrý. Jinak moc děkuji za recept, je skvělý a rychlý.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...