pondělí 11. srpna 2014

Švestkové knedlíky

Kynuté knedlíky jsou mé dětství u babičky. Miluji je. Miluji jejich chuť, jejich vůni. Babička vždycky dělávala "blbouny". To byly kynuté knedlíky přes celý talířek. Vždycky se mě jako malé holky ptala kolik že jich sním :D. Nikdy jsem více než jeden nezvládla.

Já nedělám knedlíky tak obrovské jako babička, ale taky nedělám žádné blechy. Ty malé jsou takové o ničem :). Nerozumím tomu, ale moje děti se po nich zrovna dvakrát neutlučou. Mám pocit, že mým dětem se v jídle nezavděčím snad ničím. A to bych řekla, že nevařím nejhůř. Každopádně knedlíky jsou více než výborné.

Budete potřebovat:
  • 250 ml mléka
  • špetka soli
  • trochu cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rozehřátého másla
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/2 čerstvého droždí
Těsto jsem si tradičně nechala vykynout v domácí pekárně. Švestky jsem si nakrájela na menší kostky.  Po vykynutí jsem si z těsta odkrajovala kousky a ty rozválela malým válečkem, naplnila švestkami, přidala trošku cukru (záleží na zralosti švestek) a zabalila. Poté nechala knedlíky 15 minut kynout a poté se pařily 20 minut v páře. 

Na dochucení jsem použila tvaroh s cukrem, skořici a rozehřáté máslo. Přeji vám krásný zbytek pondělku Barča







4 komentáře:

  1. Baru, máme letos švestek málo, budu muset být hodná aby si muž utrhl od bečičky na slivku, ale určitě u nás taky knedlíky budou. Jen já teda švestkový dělám z bramborovýho těsta. A kynutý udělám hned ve čtvrtek, dám do nich třeba ostružiny, to mám ráda moc.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maji, tak přiznám se, že ostružinový jsem ještě nejedla. Malžel určitě ze pár švestiček upustí :) Krásný den Máji Barča

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...