Myslím, že není moc lidí, kteří nejí štrůdl. Já neznám asi nikoho. Sama nemusím jablečné náplně v koláčích, nemám ráda jablečný mošt, ale štrůdl? Ten nesmí chybět. To je mé dětství u babiček.
A protože jsem dneska jela na návštěvu za babičkou a chtěla jsem dovézt něco ke kávičce, rozhodla jsem se, že vyzkouším něco nového a relativně rychlého.
Potřebovala jsem:
- listové těsto
- 600g nakrájených jablek na kostky
- 400g nakrájených hrušek na kostky
- 100g másla
- 4 lžíce strouhanky
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového aroma
- hrst plátků mandlí
Na pánev si dáme rozpustit máslo a přidáme strouhanku, zlehka osmahneme, přidáme jablíčka a hrušky (pozor je potřeba velká pánev). Průběžně promícháváme, aby se ovoce nepřichytlo. Poté přidáme cukr, vanilkové aroma, mandle a prohřejeme. Poté si vyválíme těsto a směsku použijeme jako náplň, zabalíme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme na 180°C do trouby. Pečeme dozlatova.
Nechtě si chutnat a recept určitě vyzkoušejte :)
Krásný večer přeje Barča
Štrůdl se u nás může ve velkém, tak zkusím:-))
OdpovědětVymazatAji, zkuste, pak dejte kdyžtak vědět, u nás měl teda úspěch :) Barča
VymazatVypadá krásně,já dělám vždycky tažený,lákají mě ty jablíčka na kostičky, tak já zkusím to listové těsto,ale zrovna ho nemám, musím koupit.
OdpovědětVymazatMaruško, já si myslím, že by to šlo i z taženého těsta, ale já s ním zkušenosti nemám, já zase raději listové ;) ale být tebou, zkusila bych to B.
Vymazat