neděle 17. srpna 2014

Háčkovaný medvídek

Nejoblíbenější plyšová zvířátka? Bezpochyby medvídci. Nikdy jsem nechápala, proč právě medvěd je největším oblíbencem všech dětí, ale i dospělých. Proč právě medvěd? Bylo mi asi 14, když jsem tuhle myšlenku měla poprvé. A protože jsem typ člověka, který nerad jde s davem, potřebovala jsem vybočit. Všichni okolo mně měli spoustu medvědů. Toho dne se mými oblíbenkyněmi staly opice. Začala jsem sbírat opice jako trofeje. Měla jsem opice plyšové, měla jsem opice na hrníčku, porcelánové, na obrázku. Prostě opice na všem a všude. Takhle opičí úchylka mě držela až než se mi narodil Matýsek. 

Poté většina opic putovala do velkého pytle do sklepa. Časem jsem pytel probrala a nechala si jen ty nejoblíbenější, které tam leží dodnes. Kdo ví, třeba je časem vyhodím všechny, ale zatím na to nemám srdce. Dodnes mám pár těch top opic doma a spím s nimi :) jako malá holka.

Dneska už lidé sbírají kde co. Někdo žáby, někdo žirafy, někdo kočky, každý má takové to své oblíbené zvíře, ale stále si myslím, že medvídci vedou. Aspoň co se týče háčkovaných zakázek, medvídků jsem dělala asi nejvíce. Ale proč právě medvědi, to se asi nikdy nedozvím. Vždyť medvěd je velké zlé zvíře, tak proč se stal symbolem přítulnosti a mazlení. Chápala bych to u koček, ale ... ?
Do dnešního článku vkládám fotečky asi nejhezčího medvídka, kterého jsem háčkovala. Teda aspoň mně se nejvíce líbí. Tohle je medvídek, který zdobí stylovou ložnici mé kamarádky.

Návod můžete koupit u kamlin.
Pokud by měl někdo zájem o méďu, není problém. Přeji vám krásný zbytek neděle, já jdu dneska zalehnout k televizi :) Barča





  

3 komentáře:

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...