čtvrtek 14. srpna 2014

Výborný štrůdl

Inspiraci na tento štrůdl jsem našla na blogu mojí kamarádky Radušky - Kouzlo mého domova. Miluji štrůdl. A tento mě zaujal, protože já dělávám vždy ze strouhaných syrových jablek. Takže mě lákalo zkusit něco nového. A tento vypadal opravdu dost lákavě. 

Myslím, že není moc lidí, kteří nejí štrůdl. Já neznám asi nikoho. Sama nemusím jablečné náplně v koláčích, nemám ráda jablečný mošt, ale štrůdl? Ten nesmí chybět. To je mé dětství u babiček. 

A protože jsem dneska jela na návštěvu za babičkou a chtěla jsem dovézt něco ke kávičce, rozhodla jsem se, že vyzkouším něco nového a relativně rychlého.

Potřebovala jsem:
  • listové těsto
  • 600g nakrájených jablek na kostky
  • 400g nakrájených hrušek na kostky
  • 100g másla
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • hrst plátků mandlí
Na pánev si dáme rozpustit máslo a přidáme strouhanku, zlehka osmahneme, přidáme jablíčka a hrušky (pozor je potřeba velká pánev). Průběžně promícháváme, aby se ovoce nepřichytlo. Poté přidáme cukr, vanilkové aroma, mandle a prohřejeme. Poté si vyválíme těsto a směsku použijeme jako náplň, zabalíme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme na 180°C do trouby. Pečeme dozlatova. 

Nechtě si chutnat a recept určitě vyzkoušejte :)

Krásný večer přeje Barča





4 komentáře:

  1. Štrůdl se u nás může ve velkém, tak zkusím:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aji, zkuste, pak dejte kdyžtak vědět, u nás měl teda úspěch :) Barča

      Vymazat
  2. Vypadá krásně,já dělám vždycky tažený,lákají mě ty jablíčka na kostičky, tak já zkusím to listové těsto,ale zrovna ho nemám, musím koupit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, já si myslím, že by to šlo i z taženého těsta, ale já s ním zkušenosti nemám, já zase raději listové ;) ale být tebou, zkusila bych to B.

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...