pátek 16. května 2014

V kapkách deště

Dobrý den.... omlouvám se, že ruším.... ale já jsem si tento článek nemohla odpustit. Musím vám napsat mé dnešní pocity. Prostě cítím, že musím. 

Dnešní den byl pro mne docela náročný. Večer, jak jsem ukládala děti, jsem si připadla, jak vymačkaný citrón. Bez energie, bez elánu, bez jakékoliv chuti k čemukoliv. To už se mi celkem dlouho nestalo. Možná je to počasím. Možná tím, že starší syn měl jeden ze svých ubrečených dní, možná špatné postavení hvězd. Nevím. Nevím, co je příčinou, ale jsem grogy.

Navíc jsem k tomu všemu dohnala háčkovací resty a tudíž přišly na řadu věci, do kterých se mi vůbec nechce. Šité šperky. Po dvou a půl letech. Pomalu už nevím, jak se navléká jehla :D. Ale zvládla jsem to. Sice mi první kulička zabrala asi dvě hodiny, ale mám ji. Ty další už půjdou snad mnohem lépe.

Počasí dneska bylo mizerné. Celkem dost foukalo, byla zima, občas poprchalo. A jak vám tak sedím u toho stolečku, zoufalá nad uplynulým dnem, najednou slyším klepání na okno. Vzhledem k tomu, že bydlím v panelovém domě v prvním patře, tak je asi jasné, že to nebyl žádný tajný ctitel, ale déšť. V tu chvíli mi bylo strašně moc krásně. Vzpomněla jsem si na své mládí. Či snad dětství? Prostě na doby, kdy jsem ležela v posteli, usínala a poslouchala déšť ťukající na okenní parapet. Já už dočista zapomněla, jaká je to nádhera. Přijde mi, že takhle "pohodově" nepršelo ani nepamatuji. A hlavně my máme u ložnice balkón, respektive lodžii, takže na nějaké klepání deště na parapet můžu zapomenout. 

Miluji déšť. Jeho zvuk, jeho vůni, když dopadá na rozpálenou silnici, i jeho sílu. Je to krásné a poslední dobou velmi vzácné. Nejraději bych si zula teplé ponožky a šla se procházet mezi kapky, ale obávám se, že by tuhle krásu odneslo moje zdraví. A to se mi zrovna dvakrát nechce riskovat. Bolest v krku, ucpaný nos a hlava jako balón. Děkuji, asi radši zůstanu u toho poslechu. 

Vše, co muselo z mé hlavy ven, je již zde. Tak mě omluvte. Já musela. A teď už se s vámi loučím a jdu si lehnout. Nabrat síly do nového, nejspíše deštivého dne. Dost pochybuji o tom, že takhle romanticky budu naladěná i ráno, až půjdu s dvěma dětmi do školky :D. Krásnou dobrou noc

S láskou Barča




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...