úterý 9. prosince 2014

Háčkovaná dečka


Čím více se blíží Štědrý den a čím víc bych měla dodělávat zakázky, tím víc vymýšlím blbosti. No blbosti, jak se to vezme. Dneska návod na dečku. Když jsem ji poprvé viděla, říkala jsem si, typicky babičkovská dečka. Pak jsem ji zkusila uháčkovat a vznikl mi dárek pro babičku. A tak jsem se do ní zamilovala, že další jsem uháčkovala pro kamarádku a ještě jednu bych chtěla udělat i pro sebe domů. Ale to až mezi svátkama. Dříve to nestihnu. Nebo bych stihnout mohla, ale nedodělala bych zakázky :)


Tyhle dečky pro mně byly velkým relaxem. Pokud se vám také líbí, návod najdete u Janičky na blogu Mé malé radosti.


Já už mám vymyšleno, kam dečku dám, jen ještě přemýšlím nad barvou - krémová nebo hnědá... No mám dostatek času to ještě promyslet. 


Ještě jsem tu předevčírem psala, že jsem klukům udělala do pokojíčku svícínek. Hážu vám fotečku jako inspiraci. Myslím, že návod není potřeba. Raznicí jsem si udělala několik vloček a několik sobů a v pravidelných rozestupech nalepila Herkulesem na skleničku - dávejte vždy jen malinkou kapičku, at nemáte skleničku od lepidla upatlanou. Nemusíte lepit pravidelně, můžete náhodně. 

Svícínek háže úžasné stíny, kluci jej mají od té doby každý večer zapálený.



Přeji vám krásný zbytek večera, já jdu vzít háček a posunout se zase kousek s povinnostma. Jak trávíte dnešní večer vy? 

Barča








2 komentáře:

  1. Baru,jsi zlatíčko,dečka je moc nàdherná!!!!Jakou doporučuješ přízi? Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jitus :) dekuji. Janicka ji ma hackovanou z prize Paris - te ja mela jen tyrkys a jen jedno klubicko. Takze jsem sahla po merinu. Nic moc jineho jsem v te tloustce doma nemela. Pokud ti nevadi ze bude mensi muzes podle mne pouzit i normalni bavlnu

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Háčkované tulipány

Krásné pondělí, šikulky,  před pár týdny jsem vám slíbila návod na háčkované tulipány.  Holky, ten čas tak strašně moc letí.  Já nic nestíhá...