úterý 3. června 2014

Jahodový koktejl

Mám to štěstí, že i když žijeme v panelovém domě, mám možnost malé zahrádky. A na zahrádce samozřejmě nesmí chybět jahůdky. Vlastně úplně první naše jahody vůbec. Když začaly kvést, říkala jsem Matýskovi, že je musíme zalévat, aby nám vyrostly a on chodil, zaléval a nic se nedělo. Každých 5 minut kontroloval, jestli už vyrostly.

Ale den se s dnem sešel a konečně se Matýsek dočkal. Mohli jsme do košíčku nasbírat naše první kousky. Měl velkou radost, když jsme naplnili košíček, doma jsme jahody umyli, nakrájeli a snědli. Následovala otázka: "Maminko, zítra půjdeme zase na jahůdky?" Tak jsem mu vysvětlila, že musíme zase pár dní počkat, než je sluníčko opět opálí do červena.

Ovšem nesnědly se všechny a já dostala chuť na jahodový koktejl. Jako malá holka jsem jej moc nemusela. Pamatuji si, jak jsme ho dělávali na chatě a já se vždycky snažila vykroutit, abych jej nemusela. Ale tentokrát jsem neodolala. Přišlo mi to sice trošku barbarství z prvních jahod dělat koktejl, ale chuť je chuť.

Myslím, že na koktejl netřeba receptu, prostě do mixéru dáte jahody, trochu moučkového cukru a dolijete mlékem do požadované hustoty. Přeji dobrou chuť pokud si jej taky budete dělat :)

Barča






1 komentář:

  1. Miluju jahodový koktejl :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Háčkovaný crop top

Krásný začátek prázdnin, holky,  musím se tady o vás trošku více starat.  Na začátku byl vlastně blog a byl středobodem všeho a teď už mi na...