čtvrtek 23. října 2014

Vonné vosky od Yankee Candle


Na tento článek jsem se dlouho chystala a taky dlouho těšila :). Už před měsícem jsem si říkala "ano, to je ono, tohle udělám", ale nějak jsem se k tomu ještě nedostala. A dneska jsem plnila háčkovací resty a nestihla jsem nic napsat, tak konečně nastal ten správný čas. 

Tuhle závislost jsem získala před dvěma rokama. Už si ani nepamatuji, kde jsem se k voskům dostala, ale hned po prvním zapálení jsem věděla, že z tohoto už se nedostanu.
Dříve jsem si občas zapálila olejíček v aromalampě, pěkně to provonělo byt. Několikrát se mi stalo, že jsem si nevšimla, že se vyvařila voda a pěkně jsem lampičku přiškvařila. Potom jsem dostala skleněnou aromalampu a ta zase praskla. 
Tohle se mi s voskama stát nemůže :)


Docela mě překvapilo, že vosky spousta lidí nezná. Zajímalo by mě, jestli je znáte vy? 
Od té doby, co jsem se rozhodla článek napsat (tzn. cca měsíc) se mě na ně ptalo asi 5 lidí. Lidi, kdo je neznáte, jakoby jste ani nebyli :D.

Já jsem totiž takový svíčkový a "vůňový" maniak. A moje děti jsou po mně. Ráno vstaneme a první na co mě děti upozorňují je, že nehoří svíčka. Nejradši by zapálily všechny, které máme různě po bytě. Ale vždycky je nějak přemluvím jen na jednu až dvě. 

Víte jaká je jejich výhoda? Voní neskutečně dlouho. Ne jako olejíčky, které se za dvě hodiny odpaří. Vosku dávám do lampy čtvrtku a vydrží??? - já vlastně ani nevím, jak dlouho. Na balíčku píšou 4 hodiny. Ale ten vosk, který tam mám teď, ten je tam od loňských Vánoc - má za sebou minimálně 30 svíček a stále krásně voní. Vosky se nevypařují. Když vás daná vůně přestane bavit (což se téhle ještě nepodařilo), jednoduše jí buď za tepla vylijete a lampu vytřete ubrouskem a nebo dáte lampu do mražáku a vosk vyloupnete a dáte jinou vůni. 
Vosky od Yenkee Candle mají nekonečné množství vůní. Já už jich mám doma asi třicet. Myslím, že je do konce života nemám šanci spotřebovat. Ale věřím tomu, že až je uvidím zase někde v obchodě, neodolám a další přikoupím.


Lidičky, pokud je neznáte a nemáte, děláte chybu. Tohle prostě musíte mít :D. A víte co? Tohle je super tip na vánoční dárky. Já jsem aromalampu a vosky kupovala už tolika lidem... 




Přeji vám všem krásný romantický a pohodový večer

Barča










29 komentářů:

  1. Baru, máš pravdu, já na ně nedám dopustit...Z Ameriky jsem si jich spoustu přivezla a i dneska jsem koukala na stránky Yankee Candle a už zase mají nové vůně...tyhle vosky a svíčky nikdy neomrzí..prostě nádhera a já je miluju:o))..Krásný večer..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inuš já tady, dneska jsem šla koupit jako dárek a dotáhla jsem jeden zase i sobě :D Barča

      Vymazat
  2. Baru to je dobrý nápad. Dáváme do vody olejíčky. Máme i vonné tyčinky. I svíčky z vosku ve sklenici a taky to hezky voní. Ale tohle je dobrý nápad. Určitě to taky vyzkouším. Díky za radu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, vyzkoušej, dají se koupit i přes internet :) B.

      Vymazat
  3. Baru, já jsem fakt asi divná. Ne, že bych vosky neznala. Naopak, znám moc dobře. Pořád jsem vlezlá na jejich stránkách, v obchodě očuchávám, líbí se mi moc. Pak se rozhoupu, koupím...loni vůni bavlny, nádherná, letos jsem chtěla hrušku s brusinkou, neměli, tak jsem si koupila vůni, takový domeček je tam. Všechno dobrý, než to doma zapálím. do pěti minut je mi z vůně špatně, bolí hlava, musím to zhasnout. Nevím, jsem asi divná. Pro mě jsou prostě nejlepší olejíčky od Salus. Ale jinak jsem svíčková, a to až tak, že jsem loni od manžela dostala malý hasičský přístroj.
    přeji krásný svíčkový den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maji, mně se tohle děje, když nemám dost vyvětráno, asi málo kyslíku nebo co :D a nebo zkus dát toho vosku méně. A nebo ti to prostě nesedí. I to se stává :) je manžel je milej :) Barča

      Vymazat
  4. Ahoj Baru, děkuji za tip, ja totiž ty vosky vůbec neznám :-( Jednu dobu jsem si pořád zapalovala svíčky, ale pak nějak nebyl čas, ale teď po dlouhé době, jsem vytáhla solnou lampičku a pořád ji s Lucinkou zapalujeme :-) Je krásná a má nádhernou barvu :-) Jinak se chystám koupit lampičku na ty olejíčky, tak teď aspon vím co je lepší, jen nemám přehled kde to mají, můžu ještě poprosit o radu, kde nakupuješ? Děkuji, měj se moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, vosky mají už skoro všude. Já jsem byla dneska přímo v jejich prodejně Ostružnická 6, jinak je mají i ve svíčkách v Ostružnické - kousek od vodafonu, mají je i v Globuse. Hodně i v květinářství. Určitě, když se budeš koukat, zjistíš že jsou všude :)

      Vymazat
    2. Baru děkuji :-) Určitě se po nich podívám, ale ještě musím koupit i tu lampičku :-) a kterou vůni by jsi mi doporučila jako první?

      Vymazat
    3. Jani tohle si musis ocuchat sama. V tom ti neporadim. Kazdemu voni neco jineho :)

      Vymazat
  5. vosky i aromalampu doma mám miluju to, ale díky za tip na super vánoční dárek to mě vůbec nenapadlo :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si vosk koupila poprvé omylem v domnění, že kupuji svíčku =D Doma čekalo milo/nemilé překvapení a sice - kde se to sakra zapaluje? Nakonec mi došlo, že jsem nehmátla po svíčce, a jala sem se tedy hledat lampu, abych si zpříjemnila romantický večer u knížky alespoň takhle. A co? Od té doby nedělám od konce léta nic jiného, než že až do března pálím jednu lampu za druhou. Tady ty od YC navíc nádherně provoní celý byt!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když vosky viděla poprvé, taky jsem na to hleděla jak z jara :) Od té doby jsme stejně jako vy po dobu zimních měsíců nerozlučná parta (já vosk a lampa, jestě teda svíčky - bez těch by to nešlo :)

      Vymazat
  7. Muzu dat vosk do klasicke aromalampy na oleje? diky Petra

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem nikdy nebyla na paleni svicek a olejicek jsem pouzila v aromalampe jen parkrat, pak jsem si pred rokem rikala co s tim Yankee Candle vsichni maji a po vyzkouseni uz jsem neprestala palit vosky i kupovat svicky YC. Seznam prodejcu je i na jejich strankach www.yankeesvicky.cz Prvni vosk jsem dostala v senza boxu a zjistila kvalitu. Vune maji ruzne intenzivni bile jsou vetsinou nejsvezejsi a tmave nebo cervene silnejsi. Na strankach maji kategorie: svezi, ovocne, jidlo - koreni, a vanocni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky je lepší si ty vůně očuchat, ale je pravdou, že první vosky jsem kupovala taky přes internet :) krásný den Barča

      Vymazat
  9. Naprostý souhlas.....momentálně mám malou sbírčičku 33 ks a dva rozpuštěné v aromalampách...a neustálou touhu kupovat další.....je to jako droga:-))

    OdpovědětVymazat
  10. Konstatuji, že je to droga...už jich mám 37, nové 4 kousky, jsem vyměnila za 4 kousky nevyužité kosmetiky...lepší, než Pokémoni:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je paráda, já to asi anio nepočítala - radši, ale opět mi tady voní. Ale budu muset někde sehnat čajovky, dochází :D

      Vymazat
  11. Já mám taky zkušenost s vonnými vosky, sice ne přímo s těmito, trochu jinými a moc jsem s nimi spokojená nebyla. Dokud se nerozehřály, tak voněly krásně, po prvním rozehřátí také, ale jakmile ztuhly a rozehřály se znovu, tak jsem z nich žádnou vůni necítila. Aroma lampu jsem si tak nechala jen na okrasu a místo ní používám aroma difuzér , který mám ze vzdušínu. Kapu do něj esenciální olej, který voní stále :-) .

    OdpovědětVymazat
  12. O těchto svíčkách už jsem několikrát slyšela, ale bohužel zatím s nimi osobní zkušenost nemám. Koukala jsem ale, že mají opravdu obrovský výběr různých vůní, tak možná někdy nějakou vyzkouším. Co se ale svíček týče, tak já mám mnohem radši ručně dělané svíčky. Teď jsem jednu takovou dostala jako dárek na Vánoce a je tak hezká, že si říkám, že je škoda ji vůbec zapalovat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...