neděle 5. října 2014

Podzimní růže


Krásný nedělní večer,

zdravím vás po náročném víkendu. Myslela jsem si, že zvládnu dát články, ale nezadařilo se. Bylo toho na mě nějak moc :). Téměř jsem se nezastavila. Večer jsem ještě žehlila a dostala jsem se ke psaní až teď. Chvilku jsem přemýšlela, čemu dnešní článek věnuji a nakonec jsem se rozhodla, že se vrátím k sobotnímu dopoledni, kdy mě mamka poprosila, jestli bych jí nenaučila, jak se dělají růže z listí. Dělala jsem je poprvé snad před šesti lety. Mamka ode mne dostala tenkrát kytku k narozeninám. Přiznám se, že od té doby jsem je nedělala, ale to je asi věc, která se nezapomíná. Věřím, že mnohé z vás je znáte. A kdo ne, určitě růže zkuste. Je to rychlé, jednoduché a krásně naladí podzimní atmosférou. 

Návod, který vám vkládám je stažený z internetu, protože jsem s sebou neměla foťák a nemohla jsem návod nafotit, ale je krásně srozumitelný. 


Důležité je, aby jste lístek v místě ohybu nezlomili a snažili jste se naopak, aby byl co nejvíce ten sklad volný (nadýchaný). Já růžičky motám od kraje ke kraji, na fotce přehýbají pouze střed. Krásně kolem dokola prostě přikládejte lístky a volně namotávejte. 

Když už se vám zdá, že máte růži dostatečně velkou, vezměte nit, přichytněte prstem začátek nitě a několikrát omotejte kolem dokola v místě, kde držíte lístky pohromadě (musíte pevně utahovat, aby se nit jakoby vryla do listů), poté nit utrhnu - nezavazuji, není potřeba. Stonek nedělám, pouze zastřihnu stopky do stejné délky.

V sobotu jsem udělala 7 růžiček, dala k sobě a místo "manžety" jsem použila krásně barevné listy. Nakonec jsem zaběhla ven pro pár šípků a nějaké traviny a kytku dozdobila. Vše jsem spojila nití a kytička byla na světě :)

Myslím, že kdo máte starší děti, určitě je můžete zapojit. Školáci určitě už růže zvládnou. My to měli jako tvořivé rodinné dopoledne :). Tvořila jsem já, Matýsek, moje mamka, moje babička a dokonce i její přítel :)

 Fotky jsou jen z mobilu, ale snad aspoň pro představu stačí.
Přeji vám krásný zbytek neděle
Barča












8 komentářů:

  1. je to nádherné určitě to zkusím děkuji za nápad..Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško mockrát děkuji. Budu držet palečky, ať se povedou. Barča

    OdpovědětVymazat
  3. Baru, krásný je máš. Já jsem si takhle vyzdobila z listových růžiček jeden celý truhlík, ale už je to taky pár let. Tak si to asi letos zopakuju.
    krásný den a nový týden Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máji, děkuji za chválu, no, já snad ani letos ty podzimní truhlíky nestihnu :D uvidíme, ale potřebovala bych ty dny nějak nafouknout :D krásný týden i tobě Barča

      Vymazat
    2. ani nemluv, mám tolik plánů a tak málo času na ně. Ale hroutit se z toho nebudem ne?

      Vymazat
    3. času stále a všem stejně, ale ještě tak troje ruce by to chtělo :D hroutit neeee

      Vymazat
  4. Baru máš je hezké. Děkuji za nápad. Dělala jsem s Verunkou a moc ji to bavilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evicko moc dekuji. Jsem rada ze jsem vas inspirovala :) pekny den Barca

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

CAL na dámskou kolovou sukni

Krásný den, šikulky,  kdo ještě nepostřehl, jedeme další CAL.  Tentokrát na dámskou kolovou sukni. Sukni s překvapením, protože já sama ji j...