středa 22. října 2014

Muchomůrka červená


Muchomůrka

V černém lese, zvaném Hůrka,
červená se mochomůrka.
Červená se panenka,
že jí kouká sukénka.
Červená se, moc se stydí,
že ji soused hříbek vidí.


Máme tady krásný, slunečný a dokonalý podzim (i když dneska se to počasí dost pokazilo) plný nádherných barev, sluníčka a letos i v hojném počtu hub. A protože nasušeno už máme doma ve sklenicích dost, rozhodli jsme se s klukama, že si malinko osladíme život :). Matýsek mě už nějakou dobu přemlouvá na perníčky. A protože jsem nedávno někde zahlídla muchomůrky, rozhjodla jsem se, že si je upečeme. 


Matýsek mi pomáhal vykrajovat, takže pokud chcete zabavit děti, vyválejte jim těsto a nechte je pracovat ;). Při tom se můžete s dětmi naučit básničku a nebo zazpívat jednoduchou písničku. Dětem se to bude určitě líbit.

Zdobení jsem pak už zvládla sama. Na to je Maty ještě dost malý. Na hlavičky jsem použila normálně řidší bílkovou polevu nabarvenou červeným potravinářským barvivem. Barvu jsem nanášela štětečkem.

Do polevy jsem přidala trochu cukru (běžný poměr je 170g moučkového cukru na jeden bílek - takže na tu řidší polevu jsem dala jen 150g) a zdobícím sáčkem zdobila muchomůrky. Nemám tak pevnou ruku, takže do dokonalosti mají daleko, ale dětem se líbí, jsou z nich nadšené a hlavně jsme strávily čas společnou činností :) 





Přeji krásný zbytek dne :)

Barča

4 komentáře:

  1. No co jsem vyloženě levá, je zdobení perníčků.. Tyto jsou nádherné.. :-) Akorát mi je potom vždycky líto takové sníst :-))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji moc za koment i za pochvalu :) taky by mi bylo lito je snist, ale deti s tim evidentne problem nemaji :D pekny vecer Barca

      Vymazat
  2. Barčo, vůbec u tebe nestíhám všechny příspěvky!!! Tak teď musím zpětně. Doma děláme často zázvorové sušenky, takže určitě vyzkoušíme tvoje muchomůrky, takový tvar jsme ještě neměli a vypadají senzačně!!! Budu muset ale někde sehnat vykrajovačku. Hezký večer, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak to jsi mě "potěšila" Protože zrovna upravuji fotky na článek a jsou úplně na prd :/ včera jsem nic nesesmolila, dneska díky nepovedeným fotkám taky nic - díky tvé zprávě teda nemusím mít výčitky, že dneska článek nedodělám :) děkuji moc Jani :) B.

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...