čtvrtek 19. května 2016

Další projekt, tentokrát číslo pět


Je to tady. Sice jsem vám slíbila rozluštění včera, ale časově jsem to nezvládla. A přiznám se, že kdybych vám to neslíbila, tak to nedám ani dneska. Únava mne zmáhá, hlavu mám jak střep, tak doufám, že neudělám nikde žádnou chybku. A hned poté, co článek dopíšu, padnu.

Takže.... rozluštění hádanky?  Děkuji všem, které jste hádaly. Jsem moc ráda. Správná odpověď byla, že na fotce je .... pončo :)

Tak jdeme na to. Každý zvládne, protože použité jsou pouze dlouhé sloupky. Takže nechci slyšet žádné výmluvy a doufám, že tento měsíc dostanu co nejvíce mailů :)

Já dělala na roční holčičku, takže velikost si budete muset přizpůsobit, ale nepochybuji, že byste to nezvládly. Použila jsem přízi Mercan (dvojitě) a háček 4,5, ale vy použijte jakoukoliv máte rádi. Pro ty, co háčkují něco takového poprvé, doporučuji měkčí přízi.

1. Začínala jsem na 64 + 4 řetízková oka ( tohle si musíte odpočítat dle velikosti ponča a háčku každopádně vždy to výsledné číslo musí být dělitelné 4ma. A ty +4 jsou na rozháčkovávání oka ;) Uháčkujeme  celou řadu ks a oba konce spojíme pevným okem. Nyní začneme rozšiřovat.
2. V mém případě to bylo 16 DS, do 17tého DS háčkujeme 3 DS, dalších 16 DS a do dalšího opět 3 DS - řadu končíme 3 DS do posledního oka. První řadu máme hotovou. Ukončíme pevním okem
3. od této řady budeme vše už jen opakovat. Vždy přidáváme v prostředním DS z trojce z předchozí řady.  Na konci řady nám vznikne takový atyp. V každé řadě se přidá 1 DS před pevným okem. TZN že šev půjde jakoby doleva, ale není to poznat



Háčkujete tak dlouho až máte požadovanou délku ponča. Já jsem poslední řadu uháčkovala polodlouhým sloupkem. Ozdobte dle libosti :) 

Přikládám ještě rychle načtvtnuté schéma jak přidávat. 



Opět již klasické tři podmínky:

  • aby výrobek, který mi pošlete byl váš (ne od někoho "ukradený"
  • aby fotka měla prezentovatelnou úroveň - tzn nerozmazaná, hezky viditelná (úhel pohledu a to, jestli nafotíte šátek na stole nebo na sobě není důležitý :)
  • uveďte své jméno (na to nezapomínejteeee prosíííím !!!! )
Takže:
Vy, co se chcete projektu účastnit, můžete posílat vaše fotečky na emailovou adresu: projekty-bandorka@email.cz



Ani nevíte, jak moc se těším na vaše dílka. A aby měly šanci i ty pomalejší, nechám vám na to celý měsíc. Tzn. do 20.6. 2016 !

P.S. Snad je vše pochopitelné a bez chyb. Jdu padnout únavou.

Přeji vám krásné tvoření a dobrou noc :)
Barča




8 komentářů:

  1. Baru opět moc pěkný projekt, ale poněvadž jsem právě doháčkovala pončo pro naši malou princeznu a velké pončo pro mne další teď uháčkovat nebudu. Není pro koho bohužel☺Vnučce jsem uháčkovala pončo i s rukávky..... Můžu poslat fotky,i když už mám hotovo dřív??? Měj se moc hezky a odpočívej☺Z❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni a jak jste hackovala ponco s rukavy??? Dekuji!

      Vymazat
    2. Je pravda, že jsem je dělala od oka, ale podle fotek je to poznat. Moje stránky jsou zdenicka. eu.Z❤

      Vymazat
    3. Barunko doufám, že ti nevadilo, že tu u tebe úřaduji☺
      Měj se se moc hezky. Z❤. (zdenicka.eu )

      Vymazat
    4. Zdeni, proc by mi to melo vadit 😘 pokud je to ponco stejneho typu tak urcite posli. Nevadi to :) jinak dekuji za pochvalu :)

      Vymazat
  2. Super,malá zrovna pončo chce, tak se mi to moooc hodí ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...