čtvrtek 3. července 2014

Westernové městečko v Boskovicích

Přeji všem krásný sluníčkový den,

konečně jsem se zastavila. Prázdniny jsou malinko náročnější, protože mám doma obě děti a můžu vám říct, že je to celkem vyčerpávající :). Ale snad se sžijeme a bude to zase šlapat, jak má. Vzhledem k tomu, že Matýsek bývá přes den ve školce, Štěpánek si usmyslel, že všechny hračky, které máme doma, jsou jeho, takže cokoliv si Matýsek vezme, hned mu to bere z ruk a řve jak tur :). Máme veselo.

Každopádně prázdniny jsou pro mně dobou, kdy vyrážíme s dětmi na různé výlety po okolí. O víkendu jsme se rozhodli, že navštívíme Westernové městečko v Boskovicích. Byla jsem tam asi před pěti lety a moc se mi tam líbilo. Bylo to v rozjezdu, ale zábavy a vyžití pro děti bylo dost. Proto jsme se rozhodli, že se tam vydáme s dětmi. 

Ovšem čekalo nás velké zklamání. Městečko stále funguje, vstup do něj je zdarma, ale to je tak všechno. Před polednem bylo všechno zavřené, poté se postupně začaly otevírat jednotlivé "atrakce". Činnosti pro děti byly na úplně na jiném místě a navíc se za každou "atrakci" platilo zvlášť. Což by mi ani nevadilo, kdyby ceny byly přijatelné. Po tom, co nás paní nalákala na navléknutí náramku, jehož nákladová hodnota rozhodně nepřesáhla 5 kč, vyprosila si od nás 50 dolarů (westernová měna, kterou si měníte při vstupu do městečka, 1 kč = 1 dolar), mě přešla veškerá chuť cokoliv dalšího zkoušet.  Myslím, že s takovou jim to tam už moc dlouho nepošlape. Moc lidí tam nebylo. A když už, každý se jen podíval a šel dál. 

Nemluvě o tom, že jsme počítali s tím, že se tam najíme. Na to, že je městečko zaměřené na děti, předpokládala bych, že tam bude někde prostor dát si normální jídlo. Bohužel. Možná pro ty, kterým nevadí, že jejich děti jí klobásku apod., místní občerstvení stačit bude.

Abych tady ale nevypichovala pouze negativa. Na druhou stranu musím říci, že co se týče teepee (týpí) a jiných indiánských symbolů, vše je moc krásné a důvěryhodné. Kolem poledne se tam sjelo několik vozů značky Ford Mustang - podívání pěkné, ovšem spojitost s westernem jsem nenašla. V odpoledních hodinách tam bylo přistaveno několik "skůtrů", ale ty nebyly ani nijak komentovány, takže jestli to byl sraz nebo jen chlapi přijeli na pivo, nevím. 

Takže za mě výlet do Boskovic rozhodně nedoporučuji. Možná jsme chytli jen nějaký špatný den. Zajímalo by mě, jestli jste tam někdo byli a máte jinou zkušenost než my. Určitě napište. Budu ráda. Ale já byla celkem dost zklamaná.

Přeji vám krásný zbytek dne :) Barča












3 komentáře:

  1. Baru, v Boskovicích jsme ještě nebyli (ač to máme za humny) a ani se tam nechystáme. když už, tak jezdíme do Šiklova mlýna, ale tam je zas takový šrumec, moc lidí, taky draho, ale zas na druhou stranu, najedli jsme se tam výborně, tam jsou teda zas po téhle stránce vybaveni, Ale nevím jak ve všední dny.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Maji, my tam prave byli o vikendu proto me to prekvapilo. Sikluv mlyn je krasny, ale pro nas kapku z ruky. A nase deti nesnasi jizdu autem :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já tam byla tak cca 8 let zpět. Měli jsme tam firemní meeting, takže všechno bylo pronajatý jenom pro nás. Zajezdili sme si na koních, byla nějaká ukázka westernu a dokonce nám uvařili nějaký fazole :D s firmou dobrý, ale s dětma bych tam taky nejela ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...