čtvrtek 17. listopadu 2022

Pletený nákrčník

 

Pokud chcete být s námi v kontaktu, sledujte

a nebo


Krásný podvečer šikulky, 

člověk by neměl zůstat stát na místě. Měli bychom se stále posouvat někam dopředu.  A já mám takový celoživotní "posouvání se dopředu v oblasti pletení. 

Mé první pokusy začaly už když jsem byla malá. Chtěla jsem se tenkrát naučit plést. Mamka se snažila mně to naučit na šále pro panenku, ale nakonec vždy mé pokusy skončily nevalně. 




Tenkrát jsem usoudila, že pletení a háčkování nikdy nepokořím. A tady platí přísloví "Nikdy neříkej nikdy". Jak je vidět, háčkování jsem pokořila. S pletením je to stále velký boj. 

Jednou za čas to vytáhnu, ráda bych se něco naučila a pak na to nemám trpělivost a zase ty jehlice uklidím. 




Když jsem tentokrát vytáhla z balíčku přízi Nepál od Vlna-Hep přízi v těchto barvách, říkala jsem si, že by bylo fajn je nakombinovat a tak se mé myšlenky stočily k jehlicím a řekla jsem si, že něco tak "jednoduchého jako je obdélník bych zvládnout mohla. 

A tak jsem vytáhla jehlice a pustila se do výzvy. 

Pokud i vy chcete vyzkoušet pletení, ale máte obavy, tohle je ideální příležitost. Naučíte se správně utahovat, naučíte se začínat a ukončovat řady. Já jsem využila rad kamarádky a videa na Youtube. 

Věřím, že zase přijde čas a já dám jehlicím zase šanci. Teď je potřeba si od nich odpočinout.

K nákrčníku určitě přibude ještě háčkovaný kulíšek, tak sledujte blog :)

Mějte krásný zbytek večera 

1 komentář:

  1. Tak jsem si taky myslela, že bude prostě nějak čas na koníčky nebo tak. Vždyť ten podzim k tomu doslova a do písmene vybízí. Ale jako spíš ne. V práci dokončujeme projekt montované haly, takže jsem od nevidím do nevidím v práci a to, že se stmívá už od rána tomu taky moc nepomáhá. Prostě není chuť ani čas. :/

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Háčkované tulipány

Krásné pondělí, šikulky,  před pár týdny jsem vám slíbila návod na háčkované tulipány.  Holky, ten čas tak strašně moc letí.  Já nic nestíhá...