středa 30. července 2014

Perníčky v červenci? Proč ne :)

Ani nevím, jak si na to vzpomněl. Netuším, jak ho to napadlo, ale v pondělí ráno se z Matyho úst ozvalo: "Maminko, upečeme perníčky?" Teď v červenci? No a protože jsme neměli nic v plánu, udělali jsme těsto a nechali ho den odležet. V pondělí večer jsme se rozhodli, že si v úterý uděláme výlet do dinoparku. A protože jsem si vzpomněla, že mám doma vykrajovátka dinosaurů, bylo jasno. Perníčky ve tvaru dinosaurů. 

Ráno jsme si přivstali, nasnídali jsme se a ještě před odjezdem jsme perníky upekli. Kluci si jich pár vzali na cestu a zbytek jsme nechali doma a večer nazdobili. Byla to taková tečka za skvělým dnem.

Pokud by vám to nepřišlo bláznivé a chtěli byste taky péct perníčky, přikládám recept, který jsme použili my. Těsto je z celozrnné pšeničné mouky a přidali jsme trošku kakaa. Když je to léto, tak aby i ty perníčky byly malinko opálené :).

Budete potřebovat:¨

  • 400g celozrnné mouky
  • 100g másla 
  • 140g moučkového cukru 
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 vejce

Máslo, cukr a vejce vyšleháme, přidáme med a perníkové koření a naposledy vmícháme mouku se sodou. Vyválíme těsto a vykrájíme tvary. Pečeme 8 minut, po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem. 

Poleva na zdobení: na 1 bílek 180g moučkového prosátého cukru a trochu šťávy z citronu. Zdobíme dle fantazie. Vůbec se toho nebojte, taky nejsem žádný Picasso, ale dětem stačí ke štěstí málo.

Tak pokud se do toho dáte, přeji pevnou ruku a krásný zbytek večera

Barča






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

CAL na dámskou kolovou sukni

Krásný den, šikulky,  kdo ještě nepostřehl, jedeme další CAL.  Tentokrát na dámskou kolovou sukni. Sukni s překvapením, protože já sama ji j...