úterý 8. července 2014

Hortenzie

Miluji hortenzie. Nikdy dříve jsem po ní tak netoužila, jako tento rok na jaře. Nevím, co mě to chytlo, ale prostě jsem jí musela mít. A proto hned, jak se na jaře objevily v obchodech, jela jsem si jednu koupit. Byla úžasná. Krásně rozkvetlá a dělala mi dlouhou dobu radost. Potom jsem dostala od kamarádky modrou, ale ta už odkvétala, tak jsem ji ostříhala a teď jí vyrůstají nové lístky, těším se, pokud mi ještě vykvete.

Včera jsem byla na kole. A cestou mi do oka padl tento obrovský hortenziový keř. Nikdy jsem tak velkou hortenzii neviděla :). Musela jsem z kola slézt a vyfotit ho. Neměl chybu. Krásná barva, krásné květy a ta velikost... prostě nádhera.

Tahle kouzelná kytka pochází z Japonska. Někde jsem se dočetla, že jejich barva závisí na kyselosti půdy. Pokud je budete pěstovat, rozhodně ne na přímém slunci. Mají rády polostín i slunce, ale toho s mírou, aby se nespálily. A taky potřebují spoustu vody.

Já je mám momentálně obě na balkoně a jestli přežijí zimu, ráda bych je na jaře nasadila na zahrádku, tak mi držte palce, ať se povede :)

Ale teď už vám přeji krásnou dobrou noc

Barča




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

CAL na dámskou kolovou sukni

Krásný den, šikulky,  kdo ještě nepostřehl, jedeme další CAL.  Tentokrát na dámskou kolovou sukni. Sukni s překvapením, protože já sama ji j...