neděle 23. listopadu 2014

K adventu jen krok


Krásný nedělní večer milí čtenáři :)

Máme poslední předadventní neděli. Mám pocit, že tyhle Vánoce jsou tak nějak zvláštní. Již od září nás obchodní řetězce zavalují vánočními dekoracemi, stromečky, baňkami. Tohle všechno šlo tak trošku dlouhou dobu mimo mně. Ale najednou mám pocit, že se ta pravá vánoční atmosféra začíná vytrácet. Nějak dlouho je všude kolem to "kouzlo" světýlek, baňek a celkové vánoční atmosféry. Venku máme kolem 10ti až 15ti stupňů. 


Vzhledem k tomu, že každým rokem dělám několik adventních věnců, vyrazila jsem v pátek na lov "zdobítek". A ejhle... nevím, jestli jsem šla brzo nebo pozdě, ale téměř nic jsem nesehnala. Kde je chyba? Pro svíčky a bodce jsem musela až do supermarketu (ten nikdy nezklame). Zklamaly i léty ověřené obchůdky. Naštěstí jsem ještě v sobotu měla cestu kolem několika květinářství, tak jsem po pár kouskách nakoupila, ale že by někde byla pořádná zásoba nebo nějaký výběr, to teda říct nemůžu. Asi jsem příliš náročná. 


A protože moje kamarádka nutně potřebovala adventní věneček do svého nového bytečku, hned jsem jeden sfoukla. Takže vám dneska vkládám fotečky mého letošního prvního adventního věnce. Poprvé jsem dělala věneček do bílého základu a asi poprvé jsem dávala svíčky k sobě na jednu stranu. Takže vznikl v mém případě nový věneček. Mám z něj radost. Líbí se mi a kamarádce také. O to větší z něj mám radost. Radost z toho, že jsem mohla radost předat dále. 


A co vy? Už máte svůj adventní věnec? Pokud ne, máte nejvyšší čas. Za týden už na něm v tuto dobu musí hořet první svíčka :). Nebojte, taky svůj ještě nemám.  A jak se znám, budu ho dělat v sobotu večer, pokud ne až v neděli. 


Přeji vám krásný zbytek neděle, příjemný vstup do nového týdne

Barča

12 komentářů:

  1. ten je krásný a já se děsím - nakupovat ozdoby jdu až zítra :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máji, snad budeš úspěšnější než já. Nebo možná méně náročná :) ještě že mám nějaké zásoby z předchozích let

      Vymazat
    2. úspěšnější jsem nebyla, takže mi zbývají přírodniny a staré zásoby....

      Vymazat
    3. No, já mám hotové další dva věnečky a jsem celkem ráda, že letos jsem nedávala moc echo, že bduu dělat. Jinak bych si to asi cucala z prstu :(

      Vymazat
  2. máte krásné věnce. ... Já to vidím na tu sobotu večer :-) v neděli si ho necháme v kostele posvětit. Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle moc děkuji za vaši pochvalu a také za váš komentář. Moc si vážím toho, že můj blog čtou i muži... Děláte si věnec sám? To jste moc šikovnej :) Barča

      Vymazat
  3. Baru ten je nádherný. A zdobítka? taky s tím mám letos problém, v hlavě plno nápadů a v obchodě nemají to co bych si představovala.
    pěkný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máji dekuji moc. Pristi rok to asi budu muset resit s vetsim predstihem. Nebo nevim :(. Krasny den i tobe

      Vymazat
  4. Baru máš můj obdiv, já se s těma potvůrkama papírovýma nemůžu domluvit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy myslíš ruličky? Nic na tom neníííí :) ale je fakt, že věnce a obecně dekorace, to je jediné co mě z toho baví. Košíky nejsou můj šálek kávy B.

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...