úterý 30. září 2014

Prasátkový dort pro manžela :)


V pátek jsem měla náročný den. Nevěděla jsem, kde mi hlava stojí a jak ten den začal, tak také skončil. Když už jsem se dostala skoro ve 23 hod domů, čekala mě další šichta a tou bylo upečení dortu, který jsem chtěla mít na ráno připravený.

Někde na internetu jsem zahlédla obrázek a nedalo mi to, prostě jsem ho musela zkusit. Manžel měl zrovna narozeniny. Neměl ani tušení, jak bude dort vypadat, jen věděl, že něco peču. A musím říct že se mu moc líbil. Byl překvapený a potěšený :).

Dort jsem dělala víceméně poprvé, takže určitě má pro profesionály spoustu nedostatků. Ale já ho zvládla a byla jsem moc spokojená ;).



Nedělala jsem nic složitého. Normálně jsem upekla korpus z klasického piškotového těsta, na dvakrát rozkrojila a naplnila krémem. Původně jsem chtěla použít pařížský krém, ale na ten jsem měla málo času, takže jsem nakonec smíchala tvaroh a šlehačku s cukrem a přimíchala jsem do toho rozpuštěnou vychladlou čokoládu. 

Byl to takový spíše hokus pokus, ale krém vypadal jak stracciatellový, vypadal prostě božsky :) nakonec jsem dort obložila kit kat tyčinkami, svázala mašlí, a zalila čokoládou. Do ještě teplé čokolády jsem vložila prasátka, která jsem si předem udělala z marcipánu. Na dozdobení jsem použila trávu s kytičkami taky z marcipánu, pak už jen nakrájet a sníst :)



Dort všem chutnal, udělal radost a ještě jsem si zkusila další výzvu :) Přeji vám krásný zbytek dne

Barča







5 komentářů:

  1. No ten je perfektní, nejhezčí dort, co jsem za poslední dobu viděla... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Barusko, no to snad neeee. Jsou jini lepsi machri na dorty. Ja delala poprve ;)

      Vymazat
  2. no Baru, ten je teda super, asi teda už byl ,ale fakt pěkný podařený
    hezký večer Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maji moc dekuji. Jeste tam kousicek je ;) ale ten padne asi rano ke snidani. Vam taky krasny vecer Barca

      Vymazat
  3. Baru, dort je úžasný..moc se mi líbí..Inka

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...