úterý 23. září 2014

Podzimní čas


Den se z dnem sešel a máme tady první podzimní den. Podle mně je podzim nejkrásnějším ročním obdobím v roce. Ano, v létě je sluníčko, ale kdo z nás jej nemá po delší době plné zuby? 
V zimě se dá lyžovat. Hmmm. Pro milovníky zimních
sportů to nejkrásnější období. 

Jaro přináší vše nové. Stromy jsou v rozpuku, všechno se probouzí ze zimního spánku. Ale pouze podzim používá ke svému kouzlu ty nejkrásnější barvy. Maluje jimi na plátno přírody a poskytuje tak pastvu pro oči nejednomu z nás.  Krása kombinací hnědá, žlutá, červená nezná mezí.
Není nic krásnějšího než barvy podzimu. Teda alespoň pro mně. 


Kdy jindy si můžete vyzdobit byt tolika věcmi z přírody? Ať už jsou to kaštany, žaludy, lístky, šípky, šišky, okrasné dýně a nebo třeba chryzantéma či vřes. 
S dětmi se dá najít tolik společných činností. Od sbírání kaštanů a šišek, přes různé výtvarné techniky, až po ochutnávání právě dozrávajícího ovoce.


Podzim

Podzim koupil malovánky,
pastelky a barvičky,
bílou míchá na beránky,
hnědou barví zajíčky.

Stromy někde natřel rudě,
jinde celé do zlata,
vybarvené listí pouští
z větví rovnou do bláta.


Užívejte maličkostí, kochejte se přírodou a krásou, která nás obklopuje. Mějte krásný první podzimní den a těšte se na všechny další, které nám přinesou něco nového, krásného :)

Pozdní štěstí je jako krásný podzim - člověk se z něj těší dvojnásobně.

Barča

4 komentáře:

  1. Baru, už jsem se dávno chtěla zeptat..básničky jsou tvým dílem?..jsou moc hezké..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inuško nee, vždycky najdu nějakou potřebnou básničku na netu ;) básničky budu zase skládat až v práci, teď mám ještě volno ;)

      Vymazat
  2. Baru, moc závidím lásku k podzimu... já sluníčka nemám nikdy dost ... ale články jako ten tvůj mě snad naučí si podzim taky užít. Hezký den, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, děkuji. Sluníčko taky miluji a už teď bych se sbalila a odletěla někam k moři. Ale prostě ten podzim má kouzlo. Má atmosféru která dýchá ze všech koutů ;) Hezký den i tobě ;)

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...