neděle 21. září 2014

Bezpečná Olomouc


Krásný večer z Olomouce :)

Dneska jsme se s dětmi účastnili akce Bezpečná cesta do školy. Po včerejším dni plném zážitků přišel čas na trochu poznání formou zábavy. Jako druhou možnost jsme měli v záloze Drakiádu, ale vzhledem k tomu, že se na stromě nepohnul ani lístek, volili jsme tuhle variantu.

Akce se konala v parku a na místě byly záchranné složky - policie, rychlá záchranná služba, hasiči a horská služba. Samozřejmě, že všechna auta byla dostupná k prohlédnutí a dokonce si děti mohly sednout i za volant do hasičského a policejního auta. Pan policajt dovolil i vyzkoušení sirény. 

Součástí bylo samozřejmě i mobilní dopravní hřiště, kde děti poznávaly značky, musely dávat přednost v jízdě, dbát na chodce a nevjíždět na trávu. 



Pro děti byly připraveny soutěžní kartičky, kde musely plněním úkolů nasbírat 4 razítka. Odměnou jim byly omalovánky, reflexní páska a tričko. Spoustu nového se přiučily. Matýsek skládal obrázek, puzzle dopravní značky, musel absolvovat jízdu již zmíněným dopravním hřištěm, na kostkách poskládal Soptíka a naskládal 25 nábojů do pořadače.




Vyzkoušet si děti mohly také policejní motorku, čtyřkolku horské služby nebo ve zdravotnickém stanu fonendoskopem poslouchat srdíčko (v tu chvíli jsem přemýšlela, jestli nemám hluché dítě, protože mi pořád tvrdil, že nic neslyší :D ). 

Součástí byla taky ukázka volnočasových aktivit, zásah policie při krádeži, drogový zásah. Hasiči vyprošťovali člověka z nabouraného auta. A jako třešinka na dortu bylo přistání vrtulníku uprostřed travní plochy. Jeho prohlídku jsme bohužel už nestihli, protože začalo docela slušně pršet. Takže jsme se utíkali schovat do pavilonu a prohlédli jsme si jednotlivé stánky "kroužků". 

Myslím, že takových akcí není nikdy dost. Děkujeme všem za skvělou atmosféru a budeme se těšit na další ročník - tuším, že již devátý. 

A vám přeji krásný zbytek neděle :)








Barča 







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...