středa 30. července 2014

Perníčky v červenci? Proč ne :)

Ani nevím, jak si na to vzpomněl. Netuším, jak ho to napadlo, ale v pondělí ráno se z Matyho úst ozvalo: "Maminko, upečeme perníčky?" Teď v červenci? No a protože jsme neměli nic v plánu, udělali jsme těsto a nechali ho den odležet. V pondělí večer jsme se rozhodli, že si v úterý uděláme výlet do dinoparku. A protože jsem si vzpomněla, že mám doma vykrajovátka dinosaurů, bylo jasno. Perníčky ve tvaru dinosaurů. 

Ráno jsme si přivstali, nasnídali jsme se a ještě před odjezdem jsme perníky upekli. Kluci si jich pár vzali na cestu a zbytek jsme nechali doma a večer nazdobili. Byla to taková tečka za skvělým dnem.

Pokud by vám to nepřišlo bláznivé a chtěli byste taky péct perníčky, přikládám recept, který jsme použili my. Těsto je z celozrnné pšeničné mouky a přidali jsme trošku kakaa. Když je to léto, tak aby i ty perníčky byly malinko opálené :).

Budete potřebovat:¨

  • 400g celozrnné mouky
  • 100g másla 
  • 140g moučkového cukru 
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 vejce

Máslo, cukr a vejce vyšleháme, přidáme med a perníkové koření a naposledy vmícháme mouku se sodou. Vyválíme těsto a vykrájíme tvary. Pečeme 8 minut, po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem. 

Poleva na zdobení: na 1 bílek 180g moučkového prosátého cukru a trochu šťávy z citronu. Zdobíme dle fantazie. Vůbec se toho nebojte, taky nejsem žádný Picasso, ale dětem stačí ke štěstí málo.

Tak pokud se do toho dáte, přeji pevnou ruku a krásný zbytek večera

Barča






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...