úterý 8. července 2014

Hortenzie

Miluji hortenzie. Nikdy dříve jsem po ní tak netoužila, jako tento rok na jaře. Nevím, co mě to chytlo, ale prostě jsem jí musela mít. A proto hned, jak se na jaře objevily v obchodech, jela jsem si jednu koupit. Byla úžasná. Krásně rozkvetlá a dělala mi dlouhou dobu radost. Potom jsem dostala od kamarádky modrou, ale ta už odkvétala, tak jsem ji ostříhala a teď jí vyrůstají nové lístky, těším se, pokud mi ještě vykvete.

Včera jsem byla na kole. A cestou mi do oka padl tento obrovský hortenziový keř. Nikdy jsem tak velkou hortenzii neviděla :). Musela jsem z kola slézt a vyfotit ho. Neměl chybu. Krásná barva, krásné květy a ta velikost... prostě nádhera.

Tahle kouzelná kytka pochází z Japonska. Někde jsem se dočetla, že jejich barva závisí na kyselosti půdy. Pokud je budete pěstovat, rozhodně ne na přímém slunci. Mají rády polostín i slunce, ale toho s mírou, aby se nespálily. A taky potřebují spoustu vody.

Já je mám momentálně obě na balkoně a jestli přežijí zimu, ráda bych je na jaře nasadila na zahrádku, tak mi držte palce, ať se povede :)

Ale teď už vám přeji krásnou dobrou noc

Barča




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...