čtvrtek 16. února 2017

...

... možná tvůrčí krize?


Nevím, jak to pojmenovat. 
Nebudu se opět omlouvat za delší pauzu. 
Nějak jsem to necítila. 
Nebaví mne háčkovat (zrovna teď jsem udělala 3 řady zajíčka a odložila jsem to), nechce se mi nic psát, nechce se mi prostě nic, co nemusím. 
Někdy si připadám jako stroj. 
Ráno vstanu, letím do práce, tam se ani na chvilku nezastavím, udělám papíry, papíry, papíry ( může mi někdo vysvětlit, proč, když si chci "hrát s dětmi", musím vypisovat miliardu nesmyslných papírů), přijedu domů, uděláme s Matym úkoly, uklidím, uložím děti a padám do postele, kde se nesmyslně převaluji, protože mi hlavou jede další milion myšlenek na další den a nemůžu usnout. 
Nemám ani sílu a ani náladu ještě po tomhle všem vyběhnout a nebo zapnout PC a sepsat článek. 
Mohli byste mi poradit, jak to děláte vy? O víkendu buď vegetíme doma (protože je nám to vzácné) a nebo doháníme, co v týdnu nestíháme. 

Myslím, že článek tohoto typu (nazvěme ho třeba pindací) zažíváte ode mne poprvé. 
Vůbec jej neberte negativisticky, protože takhle to opravdu není. 
Je to fajn, že ráno zmiznete z domu, večer se vrátíte, mezitím vám "někdo" doma zašpiní snad všechno nádobí, naplní koš s prádlem a rozfouká po bytě prach, po zemi pohází věci atd. atd. 
Může mi někdo prozradit, kde se to furt bere, když tady nikdo celé dny není? 

Ale ne, mám se fajn. Vlastně si nemám na co stěžovat. 
Dneska odpoledne jsem si užila luxusní dvě hodinky relaxační masáže, vyzvedla děti, a protože bylo u nás skvělé počasí, byly děti chvilku venku. 
Já jsem si stihla vypít v klidu kávičku a nacpat se kalorickou bombou.


Teď tady sedím, smolím článek, jsem unavená jako kotě, ale moc dobře vím, že když lehnu do postele, neusnu.

A jak se máte vy :) ?

P.S. Pořád přemýšlím, že už mám ten domeček i celkem zabydlený, chtěli byste nějaké fotky? Stále je tady dost práce (třeba předělat kuchyň), ale nemůžu mít všechno hned. 

Přeji vám krásný večer
a snad si brzy udělám čas na zhodnocení projektu a vymyslím další. 

Dejte mi chviličku
děkuji Barča

14 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den Baru, myslím, že takto to má hodně z nás. Prostě únor...Na jaře bude líp! Na fotky od vás se moc těším! Zdenka

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Barunko,ono si tělo řekne a dobře mu naslouchat.
    I já mívám taková období.Říkám mu důvěrně stav ROBOT.
    Udělám co musím a ostatní jde stranou.Ale neboj tento stav vždy odejde a je vše tak jak má být. Chybí nám sluníčko,ale jaro se blíží :-)a opět bude fajn..
    Na tvé fotky se moc těším, tak jako na tvé háčkování.
    Přeji ti ať už je brzy líp a krásný začínající víkend.Z♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeničko, koukám, že tobě jsem jako jediné z první várky komentářů neodpověděla. Omlouvam se ☺ doufam, že to sluníčko mne trošku nakopne. Ale udělala jsem velký krok dopředu. V sobotu jsem vyzvedla klubíčka a pustila jsem se do té velké deky :)
      Krásné dny Barča

      Vymazat
  4. Ahoj Barčo, to jsi psala o mně? ;-)Konec zimy-začátek jara (už aby bylo). Zima byla krásná, ale již se těšíme na sluníčko. Musíme vydržet! :-)Na fotečky se těším, ráda koukám, jak to kdo má ... Tak pěkný den a ještě hezčí víkend! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, abychom si moc nemysleli, tak u nás dneska opět zasněžilo. Ať žije jaro. Zítra si asi polámu nohy :D ději a vám také krásný víkend :)

      Vymazat
  5. Hezký den Baruško!
    No někdy to tak prostě je...a tělo chce tak nějak klid a odpočinout si.My počkáme... :-)
    Přeju,aby bylo líp-a ráda se podívám pak na cokoliv na blogu.
    Mějte se hezky.
    Eva od olomouce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zítra mne čeká letošní první běhací závod, tak třeba mne to trochu vzpruží. Děkuji Evičko a přeji vám pěkné opět zasněžené dny Barča

      Vymazat
  6. Barčo já to mám stejně. Ráno vyskočit z postele v 5:20, připravit svačinu, pověsit přes noc vyprané prádlo, vzbudit děti, odvést je do školy a školky a já do práce. Po 8,5 hod. tradá domů - ještě že mě děti poo vyzvedne můj táta. Pak udělat úkoly, uklidit vyžehlené prádlo z předchozího dne, něco udělat k večeři, uvařit si oběd na druhý den (do práce si nosím vlastní jídlo), sebrat a vyžehlit prádlo z rána a pak občas vezmu jehlice a pletu. Měla bych se učit do práce němčinu, ale na to už nemám kapacitu. Pak padnu do postele a už se těším na víkend, kdy si říkám, že to bude lepší, ale ono né. Doháním to co jsem nestihla přes týden. Už aby bylo jaro a já mohla na chvilku zvolnit a sednout si ven.
    Krásný víkend Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, k tomu prádlu. Mám vypráno a vyžehleno. Ale za celý týden jsem nebyla schopna to prádlo uklidit. A tak čeká. Na co? Asi na zázrak. Ale od středy bych měla mít dovolenou, tak snad třeba.... ani nevíš, jak se teším až si sednu na zahrádku a dám si v klidu kafčo, zatímco děti budou řádit. Krásné dny Barča

      Vymazat
  7. Barunko, kamarádka mi kdysi říkala, že kdyby mohla, zrušila by listopad a unor. Vždy, když mě přepadnou takové stavy jako tebe, vypomenu si na ni. Bude líp, musíme vydržet.
    Drž se, kamarádko moje milá.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko - držím držím děkuji. Už jenom pár dní a máme březen, tak to snad už nějak zvládnu.
      Přeji ti krásný začátek nového týdne Barča

      Vymazat
  8. Tak jak to tak čtu, máme to stejně:( taky jedu jako robot, nic mě nebaví a už se tak strašně těším na jaro a na zahradu že to není ani hezký ..........musíme vydržet !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, na jednu stranu se také na zahrádku těším. Na stranu druhou vím, že si máknu letos. Ale snad to nějak zvládnu.
      Držím 😁 hezký začátek nového týdne Barča

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...