pátek 23. května 2014

Těstovinový salát

Tento salát jsem poprvé jedla u kamarádky mého manžela. Musím se přiznat, že zrovna dvakrát salátová nejsem, ale tento mi opravdu chutnal. Takže jsem jej začala následně dělat i doma. Je to už několik let a oblíbilo si jej u nás celkem dost lidí. Tak třeba zachutná i vám :).

Budeme potřebovat cherry rajčátka, žlutou papriku, okurku, těstoviny, sůl, majonézu (já používám light nebo můžete použít i bílý jogurt), no a dále třeba balkánský sýr nebo vajíčka.

V první řadě si uvaříme těstoviny a necháme vychladnout. Rajčátka nakrájíme na čtvrtinky, papriku a oloupanou okurku na kostky, smícháme s těstovinami, přidáme majonézu nebo jogurt a vše důkladně promícháme. Nakonec osolíme, můžete přidat i pepř, pokud chcete.

V tomhle stavu se dá salát jíst a je moc dobrý. Já jsem si na oživení zvykla přidávat balkánský sýr. A protože manžel jej nemá rád, tak jemu tam dávám zase vajíčka. Fantazii se meze nekladou. Můžete přidat také osmahnuté kuřecí nudličky nebo jarní cibulku :).

Přeji dobrou chuť Barča




4 komentáře:

  1. Já jsem naopak salátová ! Podobný dělávám doma :-)) Děkuji za osvěžení paměti. Budu si ho muset co nejdříve udělat :-))) Přeji krásný slunečný den :-) Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věru, děkuji za milý komentář :) Tobě taky spoustu sluníčkových dnů

      Vymazat
  2. Já saláty miluji :)) , dnes už asi vím co si dám na oběd ...

    http://nela-prochazkova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, ráda zkouším nové recepty. Vyzkoušela jsem i tento těstovinový salát. Trochu jsem si ho upravila. Přidala jsem tohoto salátu olivový olej. Který jsem si sehnala tady na tomto e-shopu. Přeji pěkný den.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

CAL na dámskou kolovou sukni

Krásný den, šikulky,  kdo ještě nepostřehl, jedeme další CAL.  Tentokrát na dámskou kolovou sukni. Sukni s překvapením, protože já sama ji j...