středa 21. května 2014

Brokolicový krém s krutónky a anglickou slaninou

Máte rádi polévky? Já je miluji. A hlavně ty husté. Mezi mé nejoblíbenější patří brokolicový krém. A protože jej milují i mé děti, rozhodla jsem se dneska, že si ho uděláme. Delší dobu jsem již nevložila žádný recept, proto vám napíšu, jak dělám brokolicový krém já.

Tohle je snad nejjednodušší polévka jakou znám :). Brokolici si důkladně omyjeme a okrájíme z ní růžičky, vložíme do vody (vody tak akorát, aby byla brokolice ponořená) a dáme vařit. V bodě varu necháme cca 15 minut, poté vypneme a ponorným mixérem rozmixujeme. A nyní máme dvě možnosti. Pokud nechcete zahušťovat moukou, musíte mít více brokolice a méně vody. Pokud vám mouka nevadí, tak si ve skleničce rozmíchejte smetanu s moukou -  množství musíte odhadnout, já na 1 brokolici použila cca 1,5 dcl smetany a 1,5 lžíce polohrubé mouky. Povaříme a polévku dochutíme. Já na dochucení používám pouze sůl a česnek, protože polévku jíme s opečenými krutónky a nemusí být přechucená. 

Krutónky neboli "křupačky" jak říkají naše děti, připravuji z toastového chleba, který nakrájím na kostičky a na lžíci másla osmažím na pánvi. Je důležité s nimi často míchat ( já je jakoby nadhazuji).

Nakonec si připravíme slaninku. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na sucho osmahneme na pánvi. 

Dobrou chuť přeje Barča







2 komentáře:

  1. ...tak toto vypadá skvěle...díky za inspiraci...Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. Věru, děkuji moc, je výborná já si pochutnala :) krásný zbytek týdne :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

CAL na dámskou kolovou sukni

Krásný den, šikulky,  kdo ještě nepostřehl, jedeme další CAL.  Tentokrát na dámskou kolovou sukni. Sukni s překvapením, protože já sama ji j...