úterý 30. září 2014

Prasátkový dort pro manžela :)


V pátek jsem měla náročný den. Nevěděla jsem, kde mi hlava stojí a jak ten den začal, tak také skončil. Když už jsem se dostala skoro ve 23 hod domů, čekala mě další šichta a tou bylo upečení dortu, který jsem chtěla mít na ráno připravený.

Někde na internetu jsem zahlédla obrázek a nedalo mi to, prostě jsem ho musela zkusit. Manžel měl zrovna narozeniny. Neměl ani tušení, jak bude dort vypadat, jen věděl, že něco peču. A musím říct že se mu moc líbil. Byl překvapený a potěšený :).

Dort jsem dělala víceméně poprvé, takže určitě má pro profesionály spoustu nedostatků. Ale já ho zvládla a byla jsem moc spokojená ;).



Nedělala jsem nic složitého. Normálně jsem upekla korpus z klasického piškotového těsta, na dvakrát rozkrojila a naplnila krémem. Původně jsem chtěla použít pařížský krém, ale na ten jsem měla málo času, takže jsem nakonec smíchala tvaroh a šlehačku s cukrem a přimíchala jsem do toho rozpuštěnou vychladlou čokoládu. 

Byl to takový spíše hokus pokus, ale krém vypadal jak stracciatellový, vypadal prostě božsky :) nakonec jsem dort obložila kit kat tyčinkami, svázala mašlí, a zalila čokoládou. Do ještě teplé čokolády jsem vložila prasátka, která jsem si předem udělala z marcipánu. Na dozdobení jsem použila trávu s kytičkami taky z marcipánu, pak už jen nakrájet a sníst :)



Dort všem chutnal, udělal radost a ještě jsem si zkusila další výzvu :) Přeji vám krásný zbytek dne

Barča







5 komentářů:

  1. No ten je perfektní, nejhezčí dort, co jsem za poslední dobu viděla... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Barusko, no to snad neeee. Jsou jini lepsi machri na dorty. Ja delala poprve ;)

      Vymazat
  2. no Baru, ten je teda super, asi teda už byl ,ale fakt pěkný podařený
    hezký večer Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maji moc dekuji. Jeste tam kousicek je ;) ale ten padne asi rano ke snidani. Vam taky krasny vecer Barca

      Vymazat
  3. Baru, dort je úžasný..moc se mi líbí..Inka

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

CAL na dámskou kolovou sukni

Krásný den, šikulky,  kdo ještě nepostřehl, jedeme další CAL.  Tentokrát na dámskou kolovou sukni. Sukni s překvapením, protože já sama ji j...