úterý 23. září 2014

Podzimní čas


Den se z dnem sešel a máme tady první podzimní den. Podle mně je podzim nejkrásnějším ročním obdobím v roce. Ano, v létě je sluníčko, ale kdo z nás jej nemá po delší době plné zuby? 
V zimě se dá lyžovat. Hmmm. Pro milovníky zimních
sportů to nejkrásnější období. 

Jaro přináší vše nové. Stromy jsou v rozpuku, všechno se probouzí ze zimního spánku. Ale pouze podzim používá ke svému kouzlu ty nejkrásnější barvy. Maluje jimi na plátno přírody a poskytuje tak pastvu pro oči nejednomu z nás.  Krása kombinací hnědá, žlutá, červená nezná mezí.
Není nic krásnějšího než barvy podzimu. Teda alespoň pro mně. 


Kdy jindy si můžete vyzdobit byt tolika věcmi z přírody? Ať už jsou to kaštany, žaludy, lístky, šípky, šišky, okrasné dýně a nebo třeba chryzantéma či vřes. 
S dětmi se dá najít tolik společných činností. Od sbírání kaštanů a šišek, přes různé výtvarné techniky, až po ochutnávání právě dozrávajícího ovoce.


Podzim

Podzim koupil malovánky,
pastelky a barvičky,
bílou míchá na beránky,
hnědou barví zajíčky.

Stromy někde natřel rudě,
jinde celé do zlata,
vybarvené listí pouští
z větví rovnou do bláta.


Užívejte maličkostí, kochejte se přírodou a krásou, která nás obklopuje. Mějte krásný první podzimní den a těšte se na všechny další, které nám přinesou něco nového, krásného :)

Pozdní štěstí je jako krásný podzim - člověk se z něj těší dvojnásobně.

Barča

4 komentáře:

  1. Baru, už jsem se dávno chtěla zeptat..básničky jsou tvým dílem?..jsou moc hezké..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inuško nee, vždycky najdu nějakou potřebnou básničku na netu ;) básničky budu zase skládat až v práci, teď mám ještě volno ;)

      Vymazat
  2. Baru, moc závidím lásku k podzimu... já sluníčka nemám nikdy dost ... ale články jako ten tvůj mě snad naučí si podzim taky užít. Hezký den, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, děkuji. Sluníčko taky miluji a už teď bych se sbalila a odletěla někam k moři. Ale prostě ten podzim má kouzlo. Má atmosféru která dýchá ze všech koutů ;) Hezký den i tobě ;)

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

CAL na dámskou kolovou sukni

Krásný den, šikulky,  kdo ještě nepostřehl, jedeme další CAL.  Tentokrát na dámskou kolovou sukni. Sukni s překvapením, protože já sama ji j...