neděle 10. května 2015

V nohách mám už tisíc mil ....

a to téměř do slova a do písmene :)


Dnes ráno jsme dostaly mapy, cíl a dělej jak umíš. Volno jsme měly 4 hodiny. Sraz byl v bodě B. Takže jsme si mohly projít Tmpere, jak bylo libo a nemusely jsme nikam pospíchat. Včera jsem byla malinko zklamaná, protože mi tu vše přišlo hodně ponuré. Dneska se nálada zlepšila (asi se mi vyplavilo hodně endorfinů - hlavě těch Finů :D ). Od rána svítilo sluníčko a říkali, že takový hezký den tady letos ještě nebyl. Včera nás varovali, že tady hodně prší. Dneska nespadla ani kapička. Kéž by nám to počasí vydrželo.


Musím říct, že Tampere je opravdu krásné město. Výhledy na jezera, příroda, atmosféra i domy připomínající Vilu Vilekulu z Pipi Dlouhé Punčochy (mimo jiné jsme dneska viděly paní, která skutečně vypadala jako Pipi Dlouhá Punčocha po několika letech - shodly jsme se na tom snad všechny ze skupiny). Však z fotek můžete posoudit samy (nemyslím Pipi, ale Tampere)



Oběd byl přímo famozní. Měly jsme zaplacenou částku za jídlo a mohly si vzít co jsme chtěly. Měla jsem trošku obavu, ale... mmm... chutě vyvážené, jídlo přímo fantastické. Chuť dezertu nepopsatelná... moc spokojené jsme byly. 




Celkem jsme dneska nachodily asi 16 kilometrů. Ale opravdu moc příjemných kilometrů. A aby nám to nebylo líto, odměnou nám byla sauna. Hotelová. Soukromá. A naprosto skvělá. Zakončená relaxační, uvolňující masáží. Neskutečný relax, který já si moc často neužívám. Ale asi bych měla začít. 




Zítra nás čeká další náročný den. Dnes finové, stejně jako my, slavili Den matek (tímto bych všem maminkám chtěla popřát). Akorát tady je Den matek státním svátkem. Nefungují tady obchody, dokonce i velký zábavný park byl dnes zavřený. Přitom u nás by právě v den volna byl nejnavštěvovanějším. 




Přeji vám krásný zbytek večera. Já mizím pod peřinku do říše snů. Ještě pro zajímavost... Tady je nyní 23.20 a venku je trošku setmělo. Takhle to vydrží celou noc. Noc jako taková tu teď není :) pro předtsvu vám vložím fotku, i když není moc kvalitní. 


Hezký vstup do nového týdne a třeba zítra u dalšího článku ahoj :)
Barča

5 komentářů:

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...