pátek 20. února 2015

Tiramisu


Tak včera jsem nevyběhla, dneska ráno byla teplota u bodu mrazu. Teď by to šlo, ale zase mi nemá kdo pohlídat Štěpánka. Tak třeba se teplota udrží a mohlo by to jít navečer, uvidíme. Ale nedávno jsem viděla někde heslo:

"Tvá vůle cvičit, musí být silnější, než tvá nejsilnější výmluva!"

Moc se mi tohle heslo líbí a hodlám se jím řídit. 



Možná je tento článek trošku paradoxní. Začínám ho během. A končit jej budu receptem na tiramisu :) Ale když už hodlám dřít, nehodlám se vzdát alespoň občas dobrého jídla.



Včera jsem měla návštěvu a přemýšlela jsem, co udělat na smlsnutí ke kávičce a nakonec mi tohle přišlo jako super volba. 
Do skleničky jsem dělala tiramisu poprvé a možná u tohoto způsobu zůstanu. Moc se mi to líbí.

Cukrářské piškoty si polejeme uvařenou rozpustnou kávou. Dáme na dno skleničky. Na krém budeme potřebovat jedno Mascarpone a jednu smetanu ke šlehání, přidáme půlku vanilkového cukru a lžíci cukru moučkového. Vše dohromady vyšleháme do krému. Lžící dáme trochu krému do skleničky na piškoty, dáme další vrstvu prolitých piškotů. A zakončíme vrstvou krému. Posypeme kakaem a ozdobíme jahodama. Necháme vychladit.


Přeji vám krásný zbytek pátečního odpoledne. A pohodový víkend :)

Barča







6 komentářů:

  1. Baru, vypadá to krásně, i když Tiramisu zase až tolik nemusím, nechala bych si líbit. Trend sklenickovych dezertů se mi strašně líbí, už taky nějakou dobu pokukuju po tom pravém pro nás,určitě je chci také vyzkoušet .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Raduško, děkuji moc :) Já teda tiramisu miluji, Petr ho nejí, on nerad kávu, ale on mo sladký obecně nemusí. Určtě něco vymyslíš. Určitě by šel do skleničky udělat i nepečený ovocný zalitý želatinou? To taky můžu :D já jsem na sladké blázen. A děkuji za pochvalu :* B.

      Vymazat
  2. Barunko, sladké to já miluji, tiramisu na tvých fotečkách vypadá mooooc lákavě.
    Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...