středa 30. července 2014

ZOO Vyškov

Včera jsem si s dětmi udělala výlet do Vyškova, kde jsme v první řadě navštívili ZOO. Malou rodinou ZOO. Ale krásnou. Teda alespoň pro mě. Poté jsme se vydali směr dinopark, ale o tom budu psát až později.

Ve vyškovské ZOO jsem byla před několika lety a už tehdy se mi líbila, že byla tak malá. Pár zvířátek pro malé děti. Bohatě to stačí. Stejně je to ve velké ZOO po chvilce přestane bavit. Na parkoviště u ZOO jsme dorazili přibližně v 11.45 h. Bylo totálně, ale totálně nacpané. Nenašli jsme jediné místo. Naštěstí zrovna vyjíždělo auto a my nemuseli hledat místo nikde jinde.

Vstupné 160 korun pro dospělé a 110 korun pro děti 3-15 let mi přišlo relativně v pohodě. Po té co jsme to celé prošli jsem nelitovala. Nejprve to vypadalo, že dál než ke kačenám se nedostaneme. Podotýkám, že kačeny byly hned na začátku a Matýsek se od nich nechtěl hnout :). Přitom kačeny máme téměř za barákem. No proč ne, že? Takže prvních 20 minut jsme sledovaly kačenky. Poté se Maty rozhodl, že teda půjdeme dál. Sláva. Největší úspěch měly asi kozy, do jejichž dvorečku jsme mohli vejít a pohladit si je. Můj Matýsek je od malička v tomhle taková malá hysterka. Bojí se i psů. A když jsem ho jednou vzala mezi kozy v olomoucké ZOO mínil se zbláznit. Dokonce tenkrát jsem ho z ohrady podala kamarádce a kozám chtěla dát zbytek žrádla, ale on řval tak dlouho dokud jsem z ohrady nevylezla i já.

Ovšem nejvíc mě zaujal selský dvorek. Byl tak věrohodný, že při té správné atmosféře by se člověk klidně cítil jako v dřívější době. Prostě krása. Matýska se Štěpánkem však z dvorečku zajímala nejvíc kadibudka. Z té jsem je nemohla dostat ani za nic :). Z dvorečku jsme přešli do takové stodoly a ta byla taky super. Využití pro děti nemálo a pro školní děti hodně přínosného, co se týče přírodovědy či přírodopisu a péče o životní prostředí. Fakt paráda.

Poté jsme se pomaličku začali vracet k východu, kde jsme počkali na turistický vláček..... ale o tom až příště :)

Krásný den přeje Barča a kluci ;)











4 komentáře:

  1. Byla jsem tam v květnu a je opravdu hezká. Navíc tam mají ty nejúžasnější osly, jaký jsem kdy viděla. Miluju osly, takže jsem byla nadšená. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem byla zase unešená z velbloudů, protože tady v Olomouci mají takové škaredé, se scuckovatělýma chlupama a ty ve Vyškově byly naprosto úžasní. Krásný den B.

      Vymazat
  2. Ahoj Baruš, my jsme ve Vyškově byli dneska, a teda musím říct ZOO super, ale ten přesun ze ZOO do Dinoparku neměli absolutně zvládnutý, s kočárem fakt sci-fi. Tam jsme jeli vláčkem, zpět autobusem (nějak jim nejezdí ty vláčky či co).Docela mi to dost zkazilo náladu hlavně ta cesta tím autobusem z Dinoparku do ZOO.... Olga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, tak to mě mrzí, my když jsme tam byli, bylo vše v pořádku a fakt jsme byli nadšení. Asi nějaká technická chyba, nebo kdo ví... Barča

      Vymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...