úterý 3. června 2014

Jahodový koktejl

Mám to štěstí, že i když žijeme v panelovém domě, mám možnost malé zahrádky. A na zahrádce samozřejmě nesmí chybět jahůdky. Vlastně úplně první naše jahody vůbec. Když začaly kvést, říkala jsem Matýskovi, že je musíme zalévat, aby nám vyrostly a on chodil, zaléval a nic se nedělo. Každých 5 minut kontroloval, jestli už vyrostly.

Ale den se s dnem sešel a konečně se Matýsek dočkal. Mohli jsme do košíčku nasbírat naše první kousky. Měl velkou radost, když jsme naplnili košíček, doma jsme jahody umyli, nakrájeli a snědli. Následovala otázka: "Maminko, zítra půjdeme zase na jahůdky?" Tak jsem mu vysvětlila, že musíme zase pár dní počkat, než je sluníčko opět opálí do červena.

Ovšem nesnědly se všechny a já dostala chuť na jahodový koktejl. Jako malá holka jsem jej moc nemusela. Pamatuji si, jak jsme ho dělávali na chatě a já se vždycky snažila vykroutit, abych jej nemusela. Ale tentokrát jsem neodolala. Přišlo mi to sice trošku barbarství z prvních jahod dělat koktejl, ale chuť je chuť.

Myslím, že na koktejl netřeba receptu, prostě do mixéru dáte jahody, trochu moučkového cukru a dolijete mlékem do požadované hustoty. Přeji dobrou chuť pokud si jej taky budete dělat :)

Barča






1 komentář:

  1. Miluju jahodový koktejl :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jsi si udělal/a čas okomentovat můj článek. Vážím si toho. Hezký den Barča

Jarní háčkovaná halenka

 Krásné březnové odpoledne, šikulky,  měla bych vám asi psát více článků přímo sem na blog. Všechno vám strkám do skupinky, ale ne každý tam...